Informacije

  Posegi v telo skozi različne tehnike poslikav, tetoviranja, prebadanja, vstavljanja različnih vsadkov, sakrifacije,... je prisotno skozi celotno človeško zgodovino. Charles Darwin je zapisal, „da ni dežele na svetu, kjer ne bi prakticirali tetoviranja ali druge vrste telesne poslikave“.

  Definicija tetoviranaj po sskj:Tetoviranje je vnašanje trajnega barvila v kožo z vbodi ali rezi in s tem ustvarjanje trajne podobe, znaka, markacije,... na koži.

  Sam proces tetoviranja je skozi bogato zgodovino ostal nespremenjen, pripomočki (tetovirni strojčki, igle, razkužila, mazila,...) pa so se skozi čas modernizirali in izboljšali.

  Bistveno spremembo na področju tetoviranje je opaziti pri pomenu in funkciji tetovaže. V preteklosti so plemena, družbe, različna poseljena območja preko tetovaž izražala svoje vrednote, pripadnost, verovanja, status,... Tetoviranje je vedno imelo pridih mističnosti, ustoličenja in neke vrste obreda – prehod iz zavednega v nezavedno, neizrečeno, pa vendar prisotno. Tetovaža je bila darilo, blagoslov, terapija, amulet, glasnik kolektivnih vrednot in prepričanj.

  V današnjem tempu in načinu življenja se je ritual in mistika kolektivnega, terapevtskega tetoviranja skoraj izgubila in preskočila na nivo posameznikove interpretacije. Danes tetovaža ali poslikava predstavlja posameznikovo identiteto, njegovo zgodbo in prepričanja, njegovo drugačnost, umetnost in originalnost. S tetoviranjem marsikdo izraža svoje osebne spremembe, mejnike v življenju, označuje svoj osebni razvoj in s tem potrjuje svojo bit, svoj obstoj, JAZ SEM.

  Tetoviranje je definitivno trajen poseg v fizično telo, po najnovejših dognanjih pa tudi v eterično (energetsko) telo, zato razmislek o motivu, dober nasvet in izris ni nikoli odveč. Roko na srce, čisto vsakemu mrtvaška glava na telesu res ne pristaja.

  Naj bo tattoo ustvarjen z ljubeznijo.

  Studio je opremljen z vso potrebno opremo, ki omogoča da se naredi profesionalni izdelek. Uporablja se brezhibna najnovejša in sterilna oprema za tetoviranje. Barve za tetoviranje so kakovostne in veganske.

  PREDHODNO NAROČANJE

  Pred tetoviranjem se je potrebno naročiti, najprej preko telefona ali osebno v studiu. Ob prvem srečanju nam stranka zaupata svoje želje, nam pokaže že ogledane ali izbrane motive, skupaj se posvetujemo in pripravimo skico. Ob prvem srečanju že določi termin za katerega se plača kavcija, če je potrebna, tako je termin potrjen. Do izbranega termina se v sodelovanju s stranko pripravi izbran motiv.

  Možnost prestavitve ali preklica termina iz osebnih ali zdravstvenih razlogov je najkasneje 48 ur pred predvidenim terminom. V nasprotnem primeru se kavcije ne vrača oz. se je ne upošteva ob dogovoru za ponoven termin. Za ponoven termin je potrebno ponovno vplačilo akontacije.

  MLADOLETNI

  Mlajši od 18 let potrebujejo izpolnjen formular – potrdilo iz strani staršev, da se strinjajo, kopijo osebnega dokumenta enega od staršev in telefonsko številko, da v primeru suma preverimo avtentičnost izpolnjenega formularja. Pridržujemo si pravico preverjanja podatkov in zahtevka, da mladoletna oseba pride v spremstvu staršev.

  PRED TETOVIRANJEM

  Pred tetoviranjem nas opozorite če imate katero od nalezljivih bolezni imunskega sistema, kožne bolezni, alergije – na kreme, kovino, lateks, barvo(V primeru kožnih bolezni in alergij je potrebno posvetovanje z zdravnikom.), epilepsijo, diabetes, srčna obolenja, druga bolezenska stanja, ki lahko vplivajo na proces tetoviranja in celjenja.

  Nosečnic ne tetoviramo. Doječim mater tetoviranje odsvetujemo.

  Pred tetoviranjem bodite siti in spočiti. Pridite stuširani in v temnih oblačilih (Zaradi barve, za oblačila ne odgovarjamo.)

  Alkohol in droge pred tetoviranjem in po tetoviranju (boljše celjenje) so prepovedane. Osebe, ki pridejo opite na dogovorjen termin, se jih zavrne brez vračila kavcije!

  Pred tetoviranjem nas opozorite, če vam rado postane slabo.

  Tetoviranje je na lastno odgovornost.

  PO TETOVIRANJU

  Za prvih nekaj ur po tetoviranju vas oskrbimo že v salonu. Tattoo očistimo, dezinficiramo, namažemo in zavijemo v folijo. Kremo za oskrbo tattoojev dobite pri nas ali se jo kupi v specializirani prodajalni, lekarni.

  Pri domači oskrbi je pomembna doslednost. Vsakič, ko se folija odstrani in na novo namesti, je mesto tetoviranja potrebno nežno očistiti z mlačno vodo in v tankem sloju namazati z negovalno kremo po tetoviranju. Prvih nekaj noči, torej med spanjem, priporočamo uporabo folije, da se tetovirana koža ne drgne ob posteljnino. Če je tattoo na mestu kjer ni veliko drgnjenja, čez dan folija ni nujna (lepše celjenje je na zraku, le večkrat se maže, da je mesto tetoviranja vedno mastno). Če je tattoo na mestu, kjer ne moremo nanj paziti, ga zavijemo v folijo.

  Prvih 14 dni se tattoo maže vsaj 5x na dan, naslednjih 14 dni 2-3x na dan. Tattoo se celi cca. 3 tedne (odvisno od mesta tetovaže, kože, vaše regeneracije), plus 1 teden, da dobi končni izgled.

  Tušira se običajno, le da mesta tetoviranje ne drgnemo grobo.

  Prvi mesec se obvezno izogibajte kopanju v morju, bazenu, savnanju in sončenju. Prvi teden športne dejavnosti zaradi znojenja odsvetujemo.

  Del procesa celjenja je tudi srbeč občutek na področju tetoviranja. Da bi ga ublažili, je potrebno dosledno mazanje s kremo za nego po tetoviranju in nikakor ne praskanje.

  Odsvetujemo uživanje alkohola, cigaret in drog vsaj 14 dni po tetoviranju, ker se brez opojnih substanc koža hitreje in lepše celi.

  Točna navodila prejmete ob tetoviranju. Priporočamo vam, da se navodil držite, saj ste za oskrbo po tetoviranju odgovorni sami. Končni izgled vašega tattooja je v veliki meri odvisen od nege po tetoviranju. V primeru zapletov, zaradi malomarnosti in neupoštevanju priporočil, ne odgovarjamo.

  MOTIV

  Izbira motiva je bistvenega pomena, je osnova iz katere bomo izhajali. Vsak posameznik je individum zase, ki ima svoje želje, potrebe in pričakovanja. V našem studiu se vam posvetimo 100%, da izdelamo najboljši motiv in tattoo za vašo kožo in osebnost.

  V studio lahko pridete z že izdelanim motivom, ki ga pretvorimo v tattoo.

  Lahko imate približno vizijo, kako naj bi vaš bodoči tattoo izgledal, nam prinesete slike ali nam jih pošljete preko maila. Skupaj se pogovorimo in nato izdelamo motiv primeren za vas.

  Lahko imate le željo po tattooju, željo da bi ovekovečili določen spomin, določeno fazo v življenju, morda prekrili ali programirali star tattoo, ki je odslužil svoje, podprli in utrdili svoje poslanstvo in pot. Z vseljem vam bomo pomagali odkriti in izdelati motiv, ki vam bo pisan na kožo.

  Motiv, ki je bil izdelan za vas, je le vaš, unikaten in drugim osebam ne bo na razpolago.

  ZAČASNI TATTOOJI

  Tako imenovanih začasnih tattoojev ne izdelujemo, ker nikoli čisto zares ne zbledijo in vedno ostane madež, ki ga je nato potrebno lasersko odstranjevati ali prekrivati.

  Izdelujemo začasne poslikave telesa – jagua tattoo ali henna tattoo oz. mehendi. Začasni tattooji s kano ali jaguo ne poškodujejo kože, ker se jih nanaša na kožo kot pasto (več si lahko preberete v rubriki kana) in zbledijo v roku treh tednov. S tovrstnimi tattooji je možno ustvariti približek želenega tattooja, da preizkusite ali vam motiv in mesto za pravo tetoviranje odgovarja.

  ODSTRANJEVANJE in PREKRIVANJE

  Tattoo je trajen, ki skozi leta morda nekoliko zbledi. Če z njim nismo zadovoljni, ga lahko odstranimo z lasersko operacijo (koliko tretmajev je potrebno je odvisno od velikosti in lokacije tattooja), lahko ga prekrijemo z novim motivom ali ga dodelamo oz. programiramo. Možna je tudi kombinacije vsega: lasersko odstranjevanje in prekrivanje. V našem studiu izvajamo le prekrivanje in dodelavo, če je to možno.

  BOLEČINA

  Bolečina je relativna. Skoraj vsak, ki ima tattoo, bi se strinjal, da je bilo vredno kratkotrajne bolečine. Koliko vas bo bolelo, je odvisno od vašega bolečinskega praga. Nekatere le skeli, druge boli, eni ne čutijo skoraj nič in lahko zraven zaspijo. Odvisno je tudi od mesta tetoviranja - določena so občutljivejša od drugih (so bolj oživčena, bolj prekrvavljena, bližje kosti) in od konstrukcije telesa.

  O našem studiu

  Dolgoletno delo na vseh omenjenih področjih mojega zanimanja mi omogoča, da se vam posvetim 100% na vseh ravneh, vam pomagam pri pravilni izbiri motivov in dodelavi le teh, vam iskreno in konstruktivno svetujem in vam ustvarim unikaten tattoo ali le začasno poslikavo, ki vam bo dobro služila na vaši poti. Tattoo je že zapisan na koži, z mojo pomočjo ga le odkrijemo. Več o mojem delu vam bo razkrila spletna stran ali me obiščite v studiu. Toplo vabljeni v moj ustvarjalni svet.

  Tattoo Studio Novo mesto / Glavni trg 14 / 8000 Novo mesto
  Tel.: 00386 41 585 309 / info@tattoo-nm.si

  Tattoo Studio Novo mesto
  Glavni trg 14 8000 Novo mesto Slovenija